'Silent Pilots And Other Curiosities' af Anne Torpe 23 feb 24 mar, 2019

Anne Torpe skriver om sin kommende udstilling i UDSTILLINGSSTEDET.dk:

For tiden er jeg optaget af at male figurer der er revet ud af deres oprindelige sammenhæng og sat sammen på ny. Finurlige figurer i alle størrelser hobes op i mine malerier. Jeg vælger mine (figurative) motiver udfra en personlig attraktion for motivets maleriske potentiale. De bærer alle præg af en form for ‘skævhed' og stammer fra fundne fotos eller gamle bøger af fx souvenirs og porcelæns-figuriner.

Form, materiale og indhold er for mig ligeværdige i værkerne. Mange forskellige materialer er i spil: Vægmaling, blæk, oliemaling, kridt, kul, gesso, pap, træ, lærred, pigmenter og beton for bare at nævne nogle. I forsøget på ikke at sætte regler op, forholder jeg mig eksperimenterende og legende til en proces, hvor alle materialer er velkomne.

Ofte kan man mellem lagene af maling eller lagene af pap ane motiver der ikke blev til noget: Fejl og kasserede motiver bliver således en vigtig del af det færdige værk. Dette element understreger min latente eksponering af det uskønne, det uperfekte og det til tider dystre i mine værker.

Anne Torpe. Olie på lærred. 115x150 cm.
Anne Torpe, Silent Pilots and other Curiocities, UDSTILLINGSSTEDET.dk 2019