Om

UDSTILLINGSSTEDET.dk i Sorø er et kunstnerdrevet udstillingssted for professionel samtidskunst. Vi vil gerne give Sorøs borgere og gaster mulighed for, ganske gratis, at opleve, had der aktuelt rører sig i kunstverdenen. Vi vagter soloudstillinger hot. Mange af de kunstnere, vi har vist, har maleri som en vasentlig del af deres kunstneriske praksis.

Billedkunstneren Lars Ly äbnede UDSTILLINGSSTEDET.dk i 2017, da han overtog huset pa Rådhusvej 4 i Sorø. Et hus, som mange af byens borgere have et forhold til, fordi huset tidligere har varet fagforeningsbygning for SID og administrationsbygning for Sorø Boligforening. I dag giver huset plads til kunstudstillinger, værksted og bolig. Vi har haft fine soloudstillinger siden abningen i 2017 med billedkunstnerne Anne Torpe, Anne Louise Blicher, Agnete Bertram, Birgitte Støvring, Camilla Thorup, Jan Åke Andersson, Maria Wæhrens, Malte Fisker, Mia-Nelle Drøschler, Peter Holck, Simon Gorm Andersen og Søren Ankarfeldt.

Under Coronaen arrangerede vi udelukkende udstillinger af installationer i vinduet (BOXEN) ud mod Rådhusvej.

Fremadrettet forventer vi at tilbyde udstillinger i vores forhal, hvor der er en del store vagge i tre plan. Derudover har vi i umiddelbar tilknytning til forhallen to hojloftede reelle kalderrum, X-Rum 1 og 2. med plads enten til installationer eller malerier. Vi modtager gene ansogninger pa kontakt@udstillingsstedet.dk. Vi forventer, at ansogeren har en kunstnerisk uddannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi eller en tilsvarende international uddannelsesinstitution