Om

UDSTILLINGSSTEDET.dk i Sorø er et kunstnerdrevet udstillingssted for professionel samtidskunst. Vi vil gerne give Sorøs borgere og gæster mulighed for, ganske gratis, at opleve, hvad der aktuelt rører sig i kunstverdenen. Vi vægter soloudstillinger. Mange af de kunstnere, vi har vist, har maleri som en væsentlig del af deres kunstneriske praksis.

Billedkunstneren Lars Ly åbnede UDSTILLINGSSTEDET.dk i 2017, da han overtog huset på Rådhusvej 4 i Sorø. Et hus, som mange af byens borgere har et forhold til, fordi huset tidligere har været fagforeningsbygning for SID og administrationsbygning for Sorø Boligforening. I dag giver huset plads til kunstudstillinger, værksted og bolig. Vi har haft fine soloudstillinger siden åbningen i 2017 med billedkunstnerne Anne Torpe, Anne Louise Blicher, Agnete Bertram, Birgitte Støvring, Camilla Thorup, Jan Åke Andersson, Maria Wæhrens, Malte Fisker, Mia-Nelle Drøschler, Peter Holck, Simon Gorm Andersen og Søren Ankarfeldt.

Under coronaen arrangerede vi udelukkende udstillinger af installationer i vinduet (BOXEN) ud mod Rådhusvej.

Vi modtager gerne ansøgninger på kontakt@udstillingsstedet.dk. Vi forventer, at ansøgeren har en kunstnerisk uddannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi eller tilsvarende kvalifikationer. Det er en forudsætning at ansøgeren har set UDSTILLINGSSTEDET.dk og indtænkt arkitekturen i sin ansøgning.