'Pompeii' af MALTE FISKER 16 sep 20 okt, 2019

Malte Fiskers udstilling "POMPEII" kan ses i forhallen og i BOXEN fra den 16.9.-20.10. Kl. 15-16 lørdag den 21.9. afholdes fernisering. Alle er velkommne
Malte Fisker vil være tilstede på ferniseringen. Udstillingen er tilgængelig efter aftale på tlf. 23232818 eller når vi har skiltet ude. Ring endelig! - også på dørklokken!

Malte Fisker tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Han har haft soloudstillinger på Kirsten Kjærs Museum og i Dyssegårdskirken og deltaget i gruppeudstillinger bl.a. i Kunsthal Charlottenborg, Malmø Kunsthal og Kunstbygningen i Vrå. I 2019 har Malte Fisker afsluttet en større udsmykning af CPHbusiness.

Udstillingen “Pompeii” består af en lang række små billeder, hvori Malte Fisker undersøger de røde jernoxidholdige jordfarver, som blandt andet indgik i Pompeiis vægdekorationer. Interessen for den pompeianske farveskala deler Malte Fisker med Georg Hilker, som har udsmykket Sorø Akademi (1860-71), men i modsætning til Hilker fokuserer Malte Fisker udelukkende på de røde nuancer og arbejder med udgangspunkt i et geometrisk og tilsyneladende minimalistisk formsprog. Nærstuderer man værkerne i “Pompeii”, møder man både vibrationer og nærvær i maleriernes omhyggeligt påførte linier og striber. Hvert enkelt værk bliver en del af en større helhed, hvor det ene billede leder blikket videre til det næste. Værkerne balancerer i spændingsfeltet mellem minimalisme og subtil ekspressionisme.

Se mere på www.maltefisker.dk