'Næsten Kærlighed' af Mia-Nelle Drøschler 26 mar 25 maj, 2021

Næsten Kærlighed
Mia-Nelle Drøschler viser udstillingen "Næsten Kærlighed" på UDSTILLINGSSTEDET.dk, Rådhusvej 4, 4180 Sorø frem til 25.5.2021.
Udstillingen er i BOXEN, som kan ses fra gaden, og i X-Rummet, som kan besøges efter forudgående aftale på telefon 23232818

Mia-Nelle Drøschler fortæller:

En buket blomster arrangeret i en skulpturel vase placeret på en pladespiller. Det er udgangspunktet for min installation i BOXEN. Buketten drejer rundt om sin egen akse i en langsom forrådnelse. Også BOXENS sider er malede, og jeg har installeret grafiske tryk i det lille rum.

Denne maleriske installation er et typisk greb i mit arbejde, hvor jeg tager udgangspunkt i en bestemt kontekst og i udstillingsrummet. På grund af dette greb er det ideelt netop at udstille i et format som BOXEN, hvor beskueren kun kan udstillingen gennem vinduet. Da bliver værket en kommentar til Covid-19. Mange mennesker sidder hjemme bag deres fire hvide vægge og venter, vi må kun være sammen på afstand, og alle kunst- og kulturinstitutioner er lukkede en tid endnu.

I X-Rummet fortsætter fortællingen om Covid-19. Jeg har portrætteret mig selv på tre store tegninger. På papirets firkantede flade både svæver og kollapser jeg, samt drikker vand fra Narcissus' sø. Også en serie koldnålsraderinger udført under mit ophold på det Danske Institut i Rom er autobiografiske. I dem har jeg skildret mig selv i kunst- og religiøse institutioner poserende i akavede yogastillinger.

Mia-Nelle Drøschler er uddannet på Goldsmiths Fine Art i London (2010) og er medlem af BKF.

Installationen, Næsten Kærlighed. Foto Mia-Nelle Drøsler. 2021.