'“impact - En Verden I Forandring”' af Linda Sandbjerg 7 sep 6 okt, 2024

Solo Show af Linda Sandbjerg. “Impact - en verden i forandring”

Fernisering 7. september 2024 kl 16 - 17.

"I Linda Sandbjergs magiske univers forvandles den hårde konkrete fysiske verden til en malerisk drømmeverden – en slags ruinøs vision om en skrøbelig overgangstilstand, hvori den kendte verden bevæger sig nye steder hen, og hvori de tydelige grænser mellem natur, arkitektur og rum udviskes. Hendes vaklende konstruktioner minder os om, hvor hårfin grænsen er mellem virkelighed og illusion. Tilsyneladende er afstanden mellem de to mindre, når de mødes i en kunstner som Linda Sandbjergs sind og får udtryk gennem hendes helt særlige evne til at konstruere stærke vedkommende billeder."

Trine Rytter Andersen, kurator og anmelder på kunsten.nu

Linda Sandbjerg forsøger at udfordre beskuerens opfattelse af virkeligheden ved at danne rum, hvor logikken opløses. I andre værker skaber hun  mønstre ud fra dagligdagens rum. Sandbjergs værker er en blandform mellem collage og maleri. Hun indsamler figurative elementer, som skaleres, farvejusteres og nedtones.  Ofte er fotografier udgangspunktet. Arkitektur, mekanik og natur bliver flettet sammen i flere lag, før de indgår i værker i både to og tre dimensioner. 

Artist statement /Linda Sandbjerg

 Jeg arbejder med collage både i 2 og 3 dimensioner. Værkerne er en slags blandform mellem collage og maleri, hvori de figurative elementer er fotokopier af egne fotos eller fotos fundet i bøger, magasiner eller på nettet. Jeg skalerer, farvejusterer og nedtoner efter behov. Derefter arbejder jeg i flere lag, indtil den ønskede virkning fremkommer, og afslutter med at lakere fladen.

Jeg interesserer mig for at manipulere med det realistiske rum, hvor jeg bl.a fletter arkitektur, mekanik og natur sammen til surrealistiske konstruktioner, der giver værket en labyrintisk karakter. Jeg kan lide at drille øjet.

Jeg forsøger at udfordre beskuerens opfattelse af virkeligheden, ved at danne rum hvor logikken opløses. Jeg er også optaget af mønstre. Mønstre som jeg danner ud fra de rum jeg befinder mig i til dagligt. Jeg tager fotos af rummene, som jeg transformerer til mønstre.