'Transformation' af Erik Øckenholt 2 sep 30 sep, 2023

Erik Øckenholt. Keramisk arbejde. Vægrelief

Erik Øckenholt Soloshow.

Erik Øckenholt udstiller i Forhallen og X-Rum 1 og 2. Fernisering lørdag den 2.september 2023, kl. 14-16.

"...Symmetrisk, på række, på tværs. Rektangulært, rundt og kvadratisk. Farverigt, tonet og komplementært. Glat, ru, blankt og mat. Det er sådan prikkerne, linjerne, trekanterne, cirklerne og alle de geometriske former tager sig ud og tager tid i Erik Øckenholts værker. 

...Det er det illusionsløse og det konkrete, der har indfanget Øckenholt. Det koncentrerede fokus, reduktionen og det udvalgte eksperiment. ...I Øckenholts laboratorium er ... der er både rundsave, hammer, tekstiler, maling, slynger, modelleringspinde, træklodser, keramik, pensler mm. Her indsamles, testes, arkiveres og akkumuleres. Der bankes, slibes, males, sys og komponeres med iver, omhyggelighed og gerne i langsomt tempo og om og om igen for at nå det ypperligste...."

Ordene er kurator Natalia Gutmans i "Erik Øckenholt. Arbejder/Works 2015-2022", (Hurricane Publisching 2023) 

Erik Øckenholt er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1982-91. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1984. Øckenholt har en lang række soloshows ( bl.a. på Galleri Asbæk, Galleri Jespersen og Ringstedgalleriet) og gruppeudstillinger bag sig. Han har været på udlandsophold og rejser til Rom, New York og senest Japan. Især den japanske inspiration anes i nogle af hans værker. 

Erik Øckenholt har blandt andet solgt til Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Ny Carlsberg Fonden og Statens Kunstfond. 

Displacement- the Action of Moving, 2023, akryl på lærred, 60 x 50 cm.