'Boats & Black Paintings' af MALTE FISKER 13 apr 5 maj, 2024

Malte Fisker BOATS & BLACK PAINTINGS, Fernisering 13.4. kl.15-16

Om Malte Fisker:

"Malte Fiskers arbejde afspejler den abstrakte malertradition ved at undersøge og eksperimentere med det rent formelle ved maleriet, farvernes virkning på billedfladen, undersøgelsen af penselsstrøgenes virkning, når de påføres med forskellig bevægelse og hastighed. Og ikke mindst eksperimenterne med at skabe rum af geometriske former og figurer på en ellers todimensionel flade. 

For os andre er det bare dybt fascinerende at se, hvordan billedet lever og ændrer sig nærmest helt af sig selv, i kraft af den måde, som fx. sollyset spiller på overfladen. Det er nærmest magisk. Abstrakt magi." 

Kunsthistoriker Karen Elsebeth Jensen...

Malte Fiskers værker balancerer i spændingsfeltet mellem figuration og abstraktion, mellem koncept og rent maleri. Positive og negative former er påført med nærmest matematisk præcision. De stramme formalistiske designs viser sig dog ved nærmere eftersyn at bestå af bløde poetiske linjer og subtile penselstrøg.

Malte Fisker  viderefører og fornyer den konkrete, nonfigurative malertradition. Stærkest ses det i den gennemgående opmærksomhed på maleriets sanselige og formelle kvaliteter, som dominerer værkerne. Malte Fiskers malerier har  referencer til både matematik, arkitektur og computergrafik og er byggede langsomt og omhyggeligt op  igennem adskillige lag af maling.  Motiverne er tilsyneladende enkle, geometriske former:  Lige linjer, trekanter, positive og negative former er påført med nærmest matematisk præcision.  Et felt der først sås som figur kan pludselig antage karakter af grund.

Fisker mestrer både sensibiliteten og teknikken til at fremmane fornemmelsen af en stoflighed på lærredet, som suger blikket ind i maleriernes farvemættede rum. Han søger det æstetiske i farverne med store følelsesmæssige og intense resultater. Billedernes små åbninger skabt af forbindelsen mellem hånd og øje og lysets indvirkning lader billederne finde deres endelige form i mødet mellem beskuer og værk.

Malte Fisker er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2006-2013). Fisker debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 2006. Han har haft soloudstillinger bl.a. i Kunsthal Vejle, Richard Winthers Hus, Galleri Lars Borella, Hans Alf Gallery og UDSTILLINGSSTEDET.dk. 

Malte Fisker BOAT ORANGE - PINK 2023
Malte Fisker. Shaped Canvas & Portrait of Shaped Canvas. 2023.