'Billeder Uden Lærred' af Søren Ankarfeldt 16 sep 12 okt, 2018

Søren Ankarfeldt "Samtid" 2018

Søren Ankarfeldt inddrager vidt forskellige billedelementer i sin kunstneriske proces. Det kan være en uregerlig form, et fremmedlegeme eller en mislykket trykgang, der i hans skabende arbejde får nyt liv. Hans medfødte billedmusikalske intuition føder nye atypiske stoppesteder for kunstens udtryk. Det autentiske, en idé, et tema eller en form får nyt liv i sammenstillingen. Udtrykket er altid frisk, fuld af spor og liv og med plads til fantasien. Hans univers er stærkt personligt og derfor en inspiration for yngre kunstnere.

Søren Ankarfeldt har valgt titlen Billeder uden lærred og dermed udstillingens afgrænsning. På UDSTILLINGSSTEDET.dk i Sorø viser han et udvalg af bearbejdede objekter og nye grafiske arbejder.

Søren Ankarfeldt startede sin kunstneriske uddannelse på Kunsthåndværkerskolens linie for tegning og grafik. Derfra fortsatte han til Det Kongelige Danske Kunstakademi under professorerne Richard Mortensen, Sven Dalsgaard og Albert Mertz (1973-81). Interessen for det grafiske udtryk og dermed for at arbejde i fladen har fulgt Søren Ankarfeldt fra grafikken over i maleriet. Nogle af motiverne fra 1980-ernes store oliemalerier er i dag tilbage i grafikken, som bearbejdes på den fælles trykpresse i Kunstnerhuset Classensgade på Østerbro, hvor Søren Ankarfeldt har atelier. Kunstneren giver ikke sine grafiske værker titler, men de har ofte et tema, hvor figurer bevæger sig i et abstrakt rum, om det nu er dansende mennesker, nøgler, piber eller proptrækkere. Figurationen opstår i arbejdsprocessen. Det er vigtigt for kunstneren, at motivet ikke er for lukket, så der er noget for fantasien og tankerne at arbejde med.

Søren Ankarfeldt har i de seneste år været på en række studieophold, bl.a. i Berlin og Barcelona. Herfra stammer en del af de bearbejdede objekter, også de “Tidsobjekter”, som kunstneren viser i Sorø.

Søren Ankarfeldt er i en kontinuerlig proces, hvor han forsøger at favne tilværelsens indtryk. Kunstneren blev interviewet om sit arbejde i forbindelse med ferniseringen.

Søren Ankarfeldt er medlem af “Koloristerne”.