'Besked Fra Ukendt Etage' af Camilla Thorup 7 feb 15 mar, 2020

Velkommen til vinduesudstillingen Besked fra Ukendt Etage. Et indblik i et forunderligt univers, en verden, der på sin vis virker genkendelig, men samtidig overskrider det allerede velkendte. Her findes keramiske personer, der er anonyme og neutrale, samtidig med at de er komplekse i deres dobbelthed. Nærvær og fravær, det personlige og det upersonlige stiller sig over for hinanden. Ved hjælp af små forskydninger markerer Thorup balancen mellem normer og det absolut absurde. Der leges med vanetænkning og overraskende konstellationer, hvor nye associationsrækker skabes, som beskueren selv kan danne sine egne fortællinger ud fra.
Her er ikke tale om etager i et almindeligt boligbyggeri, men i stedet tilbydes et kig ind i det indre livs forskellige lag, hvor en velkendt, men dog uvirkelig poesi manifesterer sig.

På øverste etage:
Med skulpturen Sko på Hænder og Fødder i det øverste vindue udforskes forholdet mellem det civiliserede menneske og naturen, et tema med dybe rødder i kunsthistorien. Her er en naturlig skabt skovbund installeret og efterfølgende malet i gule nuancer. Bemalingen får skovbunden til at fremstå som en slags kunstigt drømmelandskab. Herpå ses en keramisk menneskefigur, som imiterer et dyr ved den simple gestus at mennesket går på alle fire. Figuren har sko på fødderne, men også på hænderne. På den måde menneskeliggøres dyret igen.

På nederste etage:
Mellem to gule gardiner ses en skulptur forestillende en menneskefigur. Gardinet mimer et rum, eller en scene hvor figuren mærkeligt fastfrosset står og krydser benene og med armene vrider kroppen den modsatte vej. Gennem en kontrolleret enkelthed opløses tid, sted og identitet, så figuren ikke bindes op på en bestemt alder, klasse eller nationalitet og ikke bærer præg af at tilhøre en bestemt tid, men transcenderer forskellige grupperinger og derfor står åben for beskueren. Det er en tyst figur, der ikke gør et stort nummer ud af sig selv, men alligevel indeholder en stor intensitet og tilstedeværelse og rummer fortællingen om basale menneskelige vilkår, som individet kontra fællesskabet og indre splittelse.

Camilla Thorup er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun tog sin afgang i 2008. Hun er repræsenteret af Galleri Specta og Format Artspace og har en stor udstillingspraksis i ind- og udland. Samtidig er hun en del af det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12 på Østerbro i København.

Camilla Thorups skulpturer i forhallen kan ses efter aftale på 23232818. Figurerne i BOXEN, udstillingsvinduet mod Rådhusvej, kan ses døgnet rundt frem til 15.3. 2020

BOXEN Camilla Thorup: BESKED FRA UKENDT ETAGE

C.V. CAMILLA THORUP, født 1976.

  • Repræsenteret af Galleri Specta og Format Artspace. En del af det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12.

  • Medlem af Kunstnersamfundet. Medlem af Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder.

UDDANNELSE

  • 2002-08: MFA, Det Kongelige Danske Kunstakademi

  • 2000-2002: Det Fynske Kunstakademi

KOMMENDE UDSTILLING

  • 2021: Freajas Sal, Vesthimmerlands Kunstmuseum, Aars

  • 2020: Interdimensionale II, Gammelgaard, Herlev