'Livet, En Sensuel Begivenhed Nr.1 Constructed Appearance' af Susanne Schmidt-Nielsen 26 jun 8 jul, 2021

Livet, en sensuel begivenhed nr 1, constructed appearance
4 forskellige billedkunstudstillinger afløser hinanden i BOXEN eller i forhallen. Oplev UDSTILLINGSSTEDET’s vindue mod Rådhusvej i Sorø,
når gruppen De V+ udstiller fra 26. juni til 29.august 2021.
I september afsluttes udstillingsforløbet med fernisering og gruppeudstilling.
Udstillerne er billedkunstnerne Gitte Svendsen, Kirsten Schauser, Michala Norup og Susanne Schmidt-Nielsen.
De fire udstillinger bygges op i dialog mellem kunstnerne, og med BOXEN eller rummet i Hallen som benspænd og inspiration.
26.6.- 8.7. Susanne Schmidt-Nielsen
9.7.-1.8. Gitte Svendsen
2.8.-15.8. Kirsten Schauser og Michala Norup
16.8. -29.8. Gitte Svendsen og Susanne Schmidt-Nielsen

Nr.1. constructed appearance er en række af udstillinger uder titlen Livet, en sensuel begivenhed, der løber hen over sommeren 2021 i BOXEN i UDSTILLINGSSTEDET.dk - skabt specifikt til disse rammer af kunstnergruppen DeV+.
De skiftende installationer går vi i dialog med hinanden i det lille intime rum, som BOXEN udgør.
Vi har til dette projekt, været inspireret af den amerikanske filosof og litteraturteoretiker Hans Ulrich Gumbrecht (f. 1948) og hans tanker om begrebet Nærvær. Gumbrecht argumenterer for, at mennesket igennem mødet med den materielle verden, som eksempelvis kulturelle, æstetiske, sansede og taktile møder, får fornemmende erfaringer, der kan lede til en oplevelse af Nærvær.
Nærværsoplevelsen, hævder Gumbrecht, er afhængig af vores bevidsthed om ophør: At oplevelsen ophører, det sansede forsvinder eller mødet med det taktile må slutte. En solnedgang bliver til nat, en musisk oplevelse udstrækker sig i et tidsrum, og en kunstudstilling har en start og en slutdato. Det samme har menneskelivet, hvilket det sidste år har gjort os bevidste om. Vi har fra begyndelsen af 2020 levet med bevidstheden om det ufravigelige afsluttelige ved den menneskelige eksistens. Ikke kun en pandemisk angst men også en stigende bevidsthed om en mulig og parallel økonomiske nedtur og om den store fortælling om en forstående miljøkatastrofe. Dette er allestedsnærværende og alligevel uhåndgribeligt. Men som den danske filosof K. E. Løgstrup formulerer det, så ligger der i os mennesker en ukuelighed neden under det hele, som mange gange trodser modgang. Vi kan, selvom fremtiden kan virke både uvis og truende, ikke lade være med at anse livet for livet værd. Angsten sættes i parentes. Glæden ved at være til er lige så fundamental som angsten – eller mere fundamental end den. Vi taler om pandemiens ophør, om at forebygge en miljøkatastrofe. Vi håber på bedre tider.
Igennem vores kunst vil vi til BOXEN undersøge og omsætte vores nuværende livsbetingelse til en struktur eller en form og derigennem skabe mulighed for Nærvær. En struktur, der håndgribeliggør livets kraft og skrøbelighed. En udformning af livets kerne, som vil spire igen og igen. Spire som noget nyt efter at have undergået en metamorfose i dvaleperioder. Livet som en sensuel begivenhed. En begivenhed, der måske vækker et rum i beskuerens kartotek, næsten umærkeligt, i et felt mellem det bevidste og det ubevidste.
Livet, en sensuel begivenhed åbner med Susanne Schmidt-Nielsens installation constructed appearance* i BOXEN lørdag 26. juni 2021. Udstillingsrækken afrundes med en fællesudstilling af kunstnergruppen DeV+ . Sidste udstillingsdag er 2. oktober 2021.
DeV+ består af billedkunstnerne Kirsten Schauser, Kristina Kvalvik, Kristine Djurhuus, Michala Norup, Susanne Schmidt-Nielsen og Gitte Svendsen.