'Blomstermagt' af Linda Falkesgaard 14 okt 12 nov, 2023

Linda Falkesgaard BLOMSTERMAGT. Maleri. Akryl på lærred. 2023.

LINDA FALKESGAARD

BLOMSTERMAGT

I udstillingen BLOMSTERMAGT går jeg all in på blomster! For hvad er smukkere at se på end blomster, og hvad er samtidig mere farligt eller nærmest forbudt for en kvindelig maler at male end blomster?

Jeg forbindes tit med mine motiver fra supermarkedet, som fx gule remoulader, mælkekartoner og toiletbørster på rækker. I flere år har jeg også kredset om blomsterbuketten som motiv. Blomsten som vare, pakket ind i cellofan, sat i plastikspande uden for Netto, Rema eller SuperBrugsen. Blomsterbuketten komponeret som et tilfældigt snapshot, hvor den naturlige skønhed møder hverdagsrealismen. Et lille stykke hverdagspoesi. Supermarkedsbuketterne er en vigtig del af BLOMSTERMAGT udstillingen.

Men udstillingen BLOMSTERMAGT viser også en anden slags blomstermaleri, bl.a. i serien ”Heads”, hvor jeg zoomer helt ind i blomsten, og den enkelte blomst alene bliver hovedpersonen. Og nogle af billederne er kæmpestore, malet med grove, løse strøg. Skabt til at blive oplevet på lang afstand.

Men i stedet er de placeret i små udstillingsrum. Beskueren står nu nærmest inde i maleriet. Blomsterne har overmandet beskueren, taget magten. BLOMSTERMAGT.

Værksted: Rentemestervej 69B, København NV.

Instagram: @lindafalkesgaard

Hjemmeside: www.lindafalkesgaard.dk

Kontakt: lindafalkesgaard@gmail.com