'Livet, En Sensuel Begivenhed. Nr 4' af Susanne Schmidt-Nielsen og Gitte Svendsen 16 aug 29 aug, 2021

Susanne Schmidt-Nielsen og Gitte Svendsen i BOXEN

Fra 16.8.-29.8. 2021 viser UDSTILLINGSSTEDET.dk  en ny kunstinstallation i vinduet mod Rådhusvej.
Det er billedkunstnerne Gitte Svendsen og Susanne Schmidt-Nielsen, der går i dialog med hinanden i den fjerde udstilling i udstillingsrækken  Livet, en sensuel begivenhed. 
Udstillingsrækken er skabt af kunstnergruppen DeV+.

Gitte Svendsen tufter, en teknik, der minder lidt om rya. Hun finder de grundlæggende kompositionslinier i industrielle konstruktioner, relationer i naturen eller sågar Google Maps.
Svendsen bruger linierne som et grid, et net, under sine tuftede værker. Hun arbejder med farven, taktiliteten og relationen til andre materialer, som understreger og forstærker de tuftede stykkers egenskaber.

Susanne Schmidt-Nielsens små gipsobjekter er afstøbninger af den påvirkning, som et materiale får ved et tryk mellem håndfladen, eller mellem to håndflader. Som livsbegivenheder er gipsopbjekterne trukket på en snor, den ene i forlængelse af den anden. Fortællingerne kan ligesom ændre rækkefølge efter, hvordan de placeres. Her er de lagt på et bræt fra morfars seng. Som en indramning af tiden. Værket er et billede på livet, på hvordan vi dannes, formes, skabes, i relation til andre, i forlængelse af det, vi bærer med fra før. 
Måske har du set Susanne Schmidt-Nielsens og Gitte Svendsens tidligere installationer på UDSTILLINGSSTEDET.dk.
Kom og se, hvad der sker, når to billedkunstnere med et så forskelligt udtryk møder hinanden om et fælles tema. Livet, en sensuel begivenhed, nr.4, er den fjerde af fem udstillinger af kunstnergruppen DeV+ hen over sommeren 2021.
De udstillende billedkunstnere er Kirsten Schauser, Michala Norup, Susanne Schmidt-Nielsen og Gitte Svendsen.
Kunstnerne går i dialog med hinanden i det lille intime rum, som BOXEN, UDSTILLINGSSTEDET.dk's vindue mod Rådhusvej, udgør.

DeV+ er inspireret af  Hans Ulrich Gumbrecht og hans tanker om begrebet 'nærvær': At mennesket gennem mødet med den materielle verden får en oplevelse af nærvær, som er afhængig af vores bevidsthed om ophør: Det sansede forsvinder, mødet med det taktile må slutte. En solnedgang bliver til nat, en musisk oplevelse stopper, og en kunstudstilling har en startdato og en slutdato. Det samme har menneskelivet.  Vi har fra begyndelsen af 2020 levet med ikke kun en pandemisk angst men også en stigende bevidsthed om en mulig økonomiske nedtur og om den store fortælling om en forestående miljøkatastrofe. Men som  K. E. Løgstrup formulerer det, ligger der i os mennesker en ukuelighed nedenunder det hele, som mange gange trodser modgang. Vi kan ikke lade være med at anse livet for livet værd. Angsten sættes i parentes. Glæden ved at være til er lige så fundamental som angsten – eller mere fundamental end den. Vi taler om pandemiens ophør, om at forebygge en miljøkatastrofe. Vi håber på bedre tider.

DeV+ vil undersøge og omsætte vores nuværende livsbetingelser til en struktur eller en form og derigennem skabe mulighed for nærvær. En struktur, der håndgribeliggør livets kraft og skrøbelighed. En udformning af livets kerne, som vil spire igen og igen. Livet som en sensuel begivenhed. 


Udstillingsrækken afsluttes med en fælles udstilling i UDSTILLINGSSTEDET.dk´s forhal. X-rummet og BOXEN til september 2021.