'“impact - En Verden I Forandring”' af Linda Sandbjerg 7 sep 6 okt, 2024

Solo Show af Linda Sandbjerg. “Impact - en verden i forandring”

Fernisering 7. september 2024 kl 16 - 17.

IMPACT - EN VERDEN I FORANDRING

Vi lever i den antropocæne tidsalder med klodens voksende befolkningstal, verdenshavenes stigende temperaturer og billeder af krige og kriser til morgenkaffen i et polariseret informationssamfund.

Nærmest surrealistiske er de billedkompositioner Linda Sandbjerg skaber med saks, lim og papir ud af dette materiale, og i hendes galaktiske universer finder vi både referencer og åndehuller.

- Referencer til det vi står i hver dag, og rum til at lade det processere, sådan som kunsten nu engang kan det gennem sine æstetiske virkemidler. Her er om noget stof til eftertanke uden ord, hvor vi kan lade indtrykkene synke ind og lejre sig i egen ret.

– At skabe en billedlig orden i det kaos, som vores tid byder på med krige og naturkatastrofer, flygtningestrømme og overforbrug, er blevet udvej til at være i verden, forklarer Linda Sandbjerg om sit kunstneriske arbejde.

- Inge Schjødt, komkunst.dk

Artist statement /Linda Sandbjerg

- Fotografier af arkitektur, mekanik og natur er udgangspunktet for mine collager i både to og tre dimensioner. Det kan både være egne fotos og fotos fundet i bøger, magasiner og på nettet.

- Figurative elementer kopieres, skaleres og farvejusteres, før de flettes sammen lag for lag og danner motiver, mønstre og rum.

- Jeg går efter at opløse logikken, eksempelvis i de skulpturelle værker, hvor flader og former forskydes i et optisk bedrag. Jeg driller øjet, udfordrer opfattelsen af virkeligheden og skaber en ny virkelighed.

- Linda Sandbjerg, billedkunstner

"I Linda Sandbjergs magiske univers forvandles den hårde konkrete fysiske verden til en malerisk drømmeverden – en slags ruinøs vision om en skrøbelig overgangstilstand, hvori den kendte verden bevæger sig nye steder hen, og hvori de tydelige grænser mellem natur, arkitektur og rum udviskes. Hendes vaklende konstruktioner minder os om, hvor hårfin grænsen er mellem virkelighed og illusion. Tilsyneladende er afstanden mellem de to mindre, når de mødes i en kunstner som Linda Sandbjergs sind og får udtryk gennem hendes helt særlige evne til at konstruere stærke vedkommende billeder."

Trine Rytter Andersen, kurator og anmelder på kunsten.nu

Linda Sandbjerg forsøger at udfordre beskuerens opfattelse af virkeligheden ved at danne rum, hvor logikken opløses. I andre værker skaber hun  mønstre ud fra dagligdagens rum. Sandbjergs værker er en blandform mellem collage og maleri. Hun indsamler figurative elementer, som skaleres, farvejusteres og nedtones.  Ofte er fotografier udgangspunktet. Arkitektur, mekanik og natur bliver flettet sammen i flere lag, før de indgår i værker i både to og tre dimensioner. 

 

Linda Sandbjerg