Artemis af Birgitte Støvring 26 okt 1 dec 2019

Birgitte Støvring

Den 26.oktober 2019 åbner UDSTILLINGSSTEDET.DK en soloudstilling med Birgitte Støvring på Rådhusvej 4 i Sorø.

Birgitte Støvring (f. 1982) er maler og nøgtern og saglig i sit formsprog. Farven er æstetisk afsat og farvetemperaturerne ofte kølige. Hun arbejder med spejlinger, forskydninger og de enkelte billedelementer popper op som i en leg. Støvring frigør fladens abstraktioner og sætter dem sammen på en ny og frugtbar måde.

Birgitte Støvring har tidligere i sine værker arbejdet med et stramt og geometrisk rids af menneskefiguren. Et maleri i farveflader, der ligger tæt op ad et kalejdoskopisk udtryk, hvor overfladen får vibrerende liv af de monokrome farvefladers små forskydninger og af de mange farvelag.

Med den græske mytologis gudinde Artemis i centrum, arbejder Birgitte Støvring for øjeblikket hen imod sin solo-udstilling til UDSTILLINGSSTEDET.DK.

I de nye værker vover Birgitte at tage livtag med den store spejling i fortællingen om en ikonisk figur, der måske er mere genkendelig end nogensinde:

“Artemis bliver en ny Artemis - min Artemis - og muligvis en mere “ordnet” udgave end den man normalt tillægger hende at være. Artemis betyder faktisk vand. Og vandet refererer til spejlet - hvilket hænger godt sammen med min måde at arbejde med billedet på. Som spejlede figurer sammensat med fragmenter af natur og mønster, vil Artemis komme til syne i mine billeder. Hun bliver et tegn på klarsyn og troskab mod egen personlighed. Derudover bliver hun også som gudinde for vækst og fødsler et symbol på livets gang og evige cyklus.”

Vi glæder os til at se jer til fernisering 26.oktober 2019 kl. 15.00.