BOXEN OG FORHALLEN

 • CAMILLA THORUP udstillier i BOXEN fra 7.2.-15.3.2020
  Installationen BESKED FRA EN UKENDT ETAGE
  Besked fra Ukendt Etage
  På udstillingen Besked fra Ukendt Etage er de to vinduer på Rådhusvej beboet af Camilla Thorups keramiske figurer, der foretager sig mere eller mindre almindelige handlinger. Vinduerne kan ses som en form for etager, hvor to forskellige scenarier udfolder sig på hver sin sal. Her er ikke tale om etager i et
  almindeligt boligbyggeri, men i stedet tilbydes et kig ind i det indre livs forskellige lag, hvor en velkendt, med dog uvirkelig poesi manifesterer sig.
  På øverste etage:
  Bag sprækken mellem to gule gardiner ses skulpturen To personer. Her løfter den største person en mindre person op foran sig. Der ligger en tvetydighed i motivet. Måske beskytter og skjuler den store person sig bag den lille, eller måske hjælpes den mindste op for et bedre udsyn. Gardinet markerer en
  intimsfære, en grænse mellem det private rum og det levede liv på Rådhusvej. De mennesker, der går forbi vinduet og kaster et blik på To personer bag gardinet, bliver i lige så høj grad selv betragtet af skulpturen. Der byttes rundt på vanlige forestillinger og et samspil mellem skulptur og betragter opstår.
  På nederste etage:
  Med skulpturen Sko på Hænder og Fødder i det nederste vindue udforskes forholdet mellem det civiliserede menneske og naturen, et tema med dybe rødder i kunsthistorien. Her er en naturlig skabt skovbund installeret og efterfølgende malet i gule nuancer, bemalingen får skovbunden til at fremstår som en slags kunstigt drømmelandskab. Herpå ses en keramisk menneskefigur, som imiterer et dyr ved den simple gestus at mennesket går på alle fire. Figuren har sko på fødderne, men også på hænderne, på den
  måde menneskeliggøres dyret igen.
  Velkommen til vinduesudstillingen Besked fra Ukendt Etage. Et indblik i et forunderligt univers, en verden, der på sin vis virker genkendelig, men samtidig overskrider det allerede velkendte givne. Her findes keramiske personer der er anonyme og neutrale, samtidig med at de er komplekse i deres dobbelthed, hvor nærvær og fravær, det personlige og det upersonlige stiller sig overfor hinanden. Ved hjælp af små forskydninger markerer Thorup balancen mellem normer og det absolut absurde.
  Der leges med vanetænkning og overraskende konstellationer, hvor nye associationsrækker skabes, som beskueren selv kan danne sine egne fortællinger ud fra.
  Camilla Thorup er uddannet fra Det Kongelige danske Kunstakademi, hvorfra hun tog sin afgang i 2008. Hun er repræsenteret af Galleri Specta og Format Artspace og har en stor udstillingspraksis i ind og udland. Samtidig er hun del af det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12 i København.

CAMILLA THORUP udstiller installationen BESKED FRA UKENDT ETAGE i BOXEN og på plateauet i forhallen.

UDSTILLINGSSTEDET.dk viser skiftende udstillinger i forhallen og i vinduet ud mod Rådhusvej i BOXEN.
Installationer eller kunstgenstande. Værkerne kan være til salg.
UDSTILLINGSSTEDET.dk har værker til salg af Mette Rishøj, Richard Winther, Jan Åke Andersson, Birgitte Støvring, Søren Ankarfeldt, Lars Ly og Anne Torpe.